Na hlavný obsah

Ondreja Luntera podporí v komunálnych voľbách viacero strán vrátane SaS a PS

O podporu voličov sa bude uchádzať ako nezávislý kandidát.

Ondreja Luntera podporí v komunálnych voľbách viacero strán vrátane SaS a PS
Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja a kandidát na jeho predsedu Ondrej Lunter. Foto: TASR

Kandidát na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondrej Lunter (nezávislý) v stredu (9. 3.) oznámil, že v jesenných komunálnych voľbách ho podporia strany SaS, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU – občianska demokracia a Občianska konzervatívna strana.

Ako dodal, so zástupcami menovaných strán podpísali Memorandum o podpore spoločného kandidáta na predsedu BBSK. V ňom napríklad Lunter vyhlasuje, že v prípade víťazstva vo voľbách chce zostaviť v krajskom zastupiteľstve čo najširšiu koalíciu s účasťou poslancov zvolených za strany signatárov.

Lunter sa bude uchádzať o dôveru voličov v BBSK ako nezávislý kandidát. Má ale v pláne uchádzať sa aj o širšiu politickú podporu naprieč celým politickým spektrom okrem strany Smer-SD, hnutie Republika a ĽSNS.

Chce rozbehnúť sériu stretnutí v regióne, aby vznikol program na najbližšie štyri roky a obsahoval to, čo ľudia v kraji potrebujú. „Chcem stavať cesty, efektívne využívať eurofondy. Kandidujem na predsedu BBSK, aby bolo u nás normálne, že veci fungujú,“ podotkol.

Súčasný predseda BBSK Ján Lunter oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách na post šéfa kraja. Štafetu po ňom prevezme jeho syn Ondrej Lunter, terajší podpredseda BBSK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny