Na hlavný obsah

Opozícia kritizuje Krajniaka za ďalší podvod v schéme Prvej pomoci

Ten tvrdí, že úrady práce tentokrát nepochybili.

Opozícia kritizuje Krajniaka za ďalší podvod v schéme Prvej pomoci
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR

Trnavská polícia obvinila dvoch mužov zo subvenčného podvodu. Pred dvomi rokmi údajne cez projekt Prvá pomoc vylákali od viacerých úradov práce vyše 700 000 eur.

Mimoriadne preto rokoval parlamentný sociálny výbor. Opoziční poslanci žiadali od ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) vysvetlenie, keďže po prvom podobnom prípade mal rezort sprísniť kontroly.

Opoziční poslanci tvrdia, že minister práce nesprísnil kontroly, ako prisľúbil vlani. Mal tak predísť situácii, aká sa udiala na úrade práce v Pezinku, ktorý z projektu Prvá pomoc neoprávnene vyplatil vyše 13 miliónov eur.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Minister práce hovorí, že o nich neinformujú na žiadosť vyšetrovateľov. Podľa jeho informácií pracovníci úradov práce však tentoraz nepochybili. Rezort práce už cez projekt Prvá pomoc vyplatil viac ako 2,4 miliardy eur. V súčasnosti preveruje tisíce vytypovaných platieb.

Sociálny výbor neschválil uznesenie, ktoré navrhovali opoziční poslanci. Žiadali v ňom okrem iného, aby situáciu v čerpaní Prvej pomoci preveril Najvyšší kontrolný úrad.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko