Na hlavný obsah

Poslanci presunuli súdnu mapu aj stavebné zákony na aprílovú schôdzu

Schválenie súdnej reformy je míľnikom pre čerpanie financií z plánu obnovy.

Poslanci presunuli súdnu mapu aj stavebné zákony na aprílovú schôdzu
Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková. Foto: TASR

Návrh súdnej mapy i stavebné zákony sa presúvajú na ďalšiu riadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorá sa má začať 26. apríla. Rozhodli o tom v stredu (30. 3.) poslanci NR SR na návrh koaličných klubov.

Schôdzu prerušili do 11.00 h, keď budú poslanci hlasovať o prerokovaných bodoch programu. Následne sa má začať mimoriadna schôdza k odvolávaniu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO).

Presunuli sa aj návrhy od Štefana Holého

Okrem návrhu o nových sídlach a obvodoch okresných súdoch plénum posunulo na aprílovo-májovú schôdzu aj vládne návrhy zákonov o územnom plánovaní, o výstavbe aj o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy.

Ide o návrhy z dielne vicepremiéra Štefana Holého. Presunula sa tiež opakovaná voľba člena Rady Slovenského pozemkového fondu (SPF).

Šipoš súhlasí s odložením návrhu

Pokiaľ reforma súdnej mapy nemá podporu celej koalície a všetkých poslancov, je lepšie rokovanie o nej odložiť. Uviedol to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

Detaily zmien, o ktorých sa ďalej rokuje, ani problematické časti reformy nechcel konkretizovať. Verí, že do budúceho mesiaca sa dohodnú, vôľa podľa jeho slov je.

Na otázku o financiách z fondu obnovy reagoval tým, že podľa jeho informácií je ešte možné reformu presunúť na aprílovú schôdzu. Rokovať sa na nej totiž má aj o správnych súdoch.

Kolíková: Musí to byť dohoda celej koalície

„Nestojí to na nás, kompromisný návrh z pred troch týždňoch bol pre nás prijateľný, musíte sa opýtať koaličných kolegov, čo im vadilo,“ uviedol pred rokovaním vlády minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

„Na dohodu je dôležité, aby to bola dohoda celej koalície. K včerajšiemu dňu napokon nebola dohoda, hoci sa javilo, že je,“ poznamenala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková počas rokovania kabinetu. Dodala, že si nemyslí, že to ohrozuje obdržanie peňazí z plánu obnovy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko