Na hlavný obsah

Ruská armáda nezasiahla letisko v Ľvove, ale neďalekú budovu

Obyvatelia počuli najmenej tri explózie.

Ruská armáda nezasiahla letisko v Ľvove, ale neďalekú budovu
Ilustračná snímka. Foto: twitter/ James Reynolds

Starosta západoukrajinského mesta Ľvov Andrij Sadovyj na svojom účte v aplikácii Telegram v piatok (18. 3.) ráno napísal, že rakety vypálené ruskou armádou nezasiali priamo tamojšie medzinárodné letisko, ako sa pôvodne predpokladalo, ale neďalekú budovu, kde sa opravovali lietadlá. Informovali o tom stanice BBC a Sky News a agentúra AFP.

Sadovyj spresnil, že budovu zasiahlo niekoľko rakiet a zničilo ju. Hlásené neboli nijaké obete, keďže práce v továrni boli prerušené ešte pred ostreľovaním. Sadovyj už predtým uviedol, že letisko „rozhodne“ nebolo zasiahnuté.

Dodal, že na miesto smerujú záchranári a ďalšie zložky. Vozidlá z ciest vedúcich na letisko na kontrolných stanovištiach vracali späť.

Reportér britskej verejnoprávnej stanice BBC James Reynolds na Twitteri zdieľal fotografiu zachytávajúcu oblak dymu, ktorý sa podľa neho šíri z oblasti, v ktorej sa nachádza letisko.

Z Ľvova ležiaceho približne 70 kilometrov od poľských hraníc boli v piatok ráno hlásili viaceré výbuchy. Podľa televízie Ukrajina 24 bolo počuť najmenej tri explózie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet