Na hlavný obsah

SaS: Je najvyšší čas zaoberať sa rozpustením ĽSNS a Republiky

Dôvodom sú možné prepojenia na ruských špiónov.

SaS: Je najvyšší čas zaoberať sa rozpustením ĽSNS a Republiky
Na snímke poslanec NR SR za SaS Roman Foltin. Foto: TASR

Generálna prokuratúra SR by sa mala začať čím skôr zaoberať návrhom na rozpustenie ĽSNS a hnutia Republika. Uviedla to v stredu (16. 3.) koaličná strana SaS. Dôvodom sú podľa liberálov medializované prepojenia strán na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska.

„Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska,“ skonštatoval poslanec Miroslav Žiak.

„Navyše, všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je preto v priamom rozpore s Ústavou SR. Je tak najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením,“ doplnil Žiak.

Podľa SaS by mali predstaviteľov obidvoch strán ignorovať aj v médiách. „Nemôžeme vedieť, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky. Či sú to ich osobné názory alebo ide o názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska,“ vysvetlil poslanec Roman Foltin.

„Médiá by sa mali vyvarovať príležitosti ponúknuť týmto osobám akýkoľvek priestor,“ podotkol člen parlamentného výboru pre kultúru a médiá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko