Na hlavný obsah

Neznáme osoby mali vykrikovať po ukrajinských utečencoch v ich útočisku

Incident sa stal pri chate v obci Klokoč.

Neznáme osoby mali vykrikovať po ukrajinských utečencoch v ich útočisku
Ilustračná snímka - utečenci z Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Policajnú hliadku musel v pondelok (28. 3.) v noci zavolať starosta obce Klokoč v okrese Detva. Dvaja neznámi ľudia mali zastať na aute pred chatou, v ktorej našli dočasné útočisko deti a ženy z Ukrajiny.

Následne mali osoby z auta na ženy niečo vykrikovať, informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti.

Vyľakané ženy o tom informovali starostu, ten privolal políciu. Po príchode hliadky, ktorá prepátrala aj okolie chaty, sa tam už vozidlo ani podozriví ľudia nenachádzali. Polícia však až do rána monitorovala okolie chaty a „bude v tom pokračovať“, dodala.

Policajti skutok prešetrujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, jeho objasňovanie ešte nie je dokončené, informovala polícia.

Tá vypočula aj Ukrajinky, ktoré potvrdili, že na aute prišli dvaja ľudia. „Touto cestou prosíme aj občanov o pomoc a spoluprácu, ak majú informácie, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tejto udalosti, oznámte tieto prosím na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom telefónnom čísle 158,“ uviedla polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny