Na hlavný obsah

Uvoľňujú sa pandemické opatrenia. Hygienici uverejnili podrobnosti

Mení sa napríklad aj režim na hraniciach.

Uvoľňujú sa pandemické opatrenia. Hygienici uverejnili podrobnosti
Ilustračná snímka - žena za barom v reštaurácii. Foto: TASR

S účinnosťou od pondelka (14. 3.) sa rušia vyhlášky, ktoré upravujú pravidlá pre činnosť prevádzok maloobchodu a služieb a organizáciu hromadných podujatí.

Znamená to, že všetky prevádzky a hromadné podujatia okrem toho, že fungujú v režime základ, budú od 14. marca bez kapacitných obmedzení alebo obmedzení otváracích hodín.

Povinnosť nosiť respirátor v prevádzkach a na hromadných podujatiach zostáva naďalej zachovaná, týka sa to aj hromadných podujatí v exteriéri.

Budúci týždeň plánuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) vydať namiesto zrušených vyhlášok usmernenie hlavného hygienika SR pre organizáciu hromadných podujatí a činnosť prevádzok počas pandémie ochorenia COVID-19 na Slovensku.

Mení sa aj režim na hraniciach. Ruší sa povinnosť preukazovať sa negatívnym výsledkom PCR testu pri prílete na Slovensko z rizikových krajín.

Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že k uvoľneniu opatrení pristupuje po zohľadnení aktuálnej epidemiologickej situácie. ÚVZ SR sa s touto argumentáciou stotožňuje. „Pri zhoršení či zlepšení epidemiologickej situácie sa operatívne pristúpi k úprave opatrení,“ doplnil ÚVZ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko