Na hlavný obsah

Život na zbombardovanom predmestí Kyjeva sa zastavil

Jeden z občanov poslal Rusku jasný odkaz.

Život na zbombardovanom predmestí Kyjeva sa zastavil
Zničená budova v Kyjeve po ruskom bombardovaní. Foto: TASR/AP

V Kyjeve ruské raketové útoky pripravili o strechu nad hlavou tisíce ľudí. Z poškodených bytov si pomaly odnášajú svoje veci a dúfajú, že vojna sa čoskoro skončí a budú mať kde bývať.

Kým krátko po raketovom útoku na tieto paneláky bolo na mieste rušno, o týždeň neskôr tu niet takmer nikoho. Ľudia si zobrali najpotrebnejšie veci, pozakrývali okná a odišli k rodine.

Šesť zasiahnutých bytoviek vo štvrti Podilsky na severozápade Kyjeva sa nedá obývať. Štáb RTVS tu stretol sedemdesiatročného dôchodcu Pavla, ktorý prišiel ešte raz prezrieť veci v byte. Na výbuch si pamätá presne.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Brat ležal tu pri stene na poschodovej posteli. Potom zasvišťalo, buchlo a všetko sa rozletelo. Brata potom do hlavy trafil pravdepodobne kus vybitej steny. Mne zasiahlo len prst,“ povedal dôchodca.

Raketa poškodila plynovú prípojku a hrozila ďalšia explózia. Vybehol preto von, kde vtedy mrzlo. Ujali sa ich kamaráti, ktorí bývajú neďaleko. Pavel má po týchto hrozných skúsenostiach pre ruskú armádu jasný odkaz.

„Dvadsaťtri rokov som odslúžil v námornej flotile na Ďalekom východe. Toto je poďakovanie za službu. Sovietskeho zväzu sa im zachcelo. Sovietsky zväz už však nie je. Je Ukrajina, samostatná Ukrajina,“ odkázal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet