Na hlavný obsah

Krajniak: Budeme musieť prísne regulovať ceny energií

Nechce to nechať na trh.

Krajniak: Budeme musieť prísne regulovať ceny energií
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR

Slovensko by malo využiť všetky možnosti, ktoré mu európska legislatíva dovoľuje, aby regulovalo ceny energií. Na rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady SR sa na tom podľa ministra sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka zhodli všetci sociálni partneri.

Tripartita v pondelok (4. 4.) rokovala aj o novele zákona o energetike. Ako zdôraznil Krajniak, uvedenú legislatívu pripravili ešte v mierových časoch a podľa zúčastnených ju aktuálne treba sprísniť.

„Tak, ako prísne regulujeme cenu vody, budeme musieť prísne regulovať aj ceny energií a nenechať to na trh,“ uviedol Krajniak. Diskusia bola podľa neho aj o novele zákona o obchodovaní s emisnými kvótami či o Národnom programe reforiem 2022.

Práve k poslednému spomínanému mali výhrady odborári. Kritizovali, že o ňom rokujú, hoci je materiál aktuálne v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Sociálni partneri hovorili aj o konfliktne na Ukrajine a jeho dosahu na slovenskú ekonomiku. Minister práce informoval o integrácii ukrajinských občanov na slovenský pracovný trh.

Zamestnávatelia, ale aj odborári pritom podľa neho potvrdili, že títo občania neohrozujú zamestnávanie slovenských občanov. Dôvodom je, že si nachádzajú prácu v profesiách, o ktoré už Slováci nemajú záujem.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika