Na hlavný obsah

Lekárske odborové združenie podalo trestné oznámenie pre škodu vo výške takmer 2,3 milióna eur

Škoda vznikla Univerzitnej nemocnici Bratislava.

Lekárske odborové združenie   podalo trestné oznámenie pre škodu vo výške takmer 2,3 milióna eur
Na snímke predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský. Foto: TASR

Lekárske odborové združenie v piatok (22. 4.) podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchania trestného činu. Kauza sa týka dlhu Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Nezávislý audítor v najväčšej slovenskej nemocnici prišiel na to, že hoci peniaze na splátky dlhu už boli pripravené a odobrené, viackrát sa stalo, že ich splatili neskôr. Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Dominika Zúborová.

Škoda vo výške takmer 2,3 milióna eur

„Došlo k omeškaniu napriek tomu, že platbu dopredu schválilo vedenie nemocnice. Napriek tomu, že nemocnica mala splátku na účte nachystanú, došlo k oneskoreniu. A v dôsledku toho vznikla strata a navýšenie dlhu na 2,3 milióna eur,“ povedal šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

Inšpekcia potvrdila, že organizácia mala dostatok peňazí na svojom bankovom účte. Podľa auditora o finančných tokoch nemocnice rozhodovali vtedajší ekonomický riaditeľ, vedúci finančného odboru a vedúci oddelenia finančného rozpočtu.

„Splátky spravuje a vymáha spoločnosť BFF Central Europe. Už z toho profitovali na vyšetrovaní polície,“ doplnil Visolajský.

Šéf lekárskych odborárov dodal, že trestné oznámenie upozorňuje na to, že je nevyhnutné mať pod drobnohľadom manažment a fungovanie slovenských nemocníc.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál