Na hlavný obsah

Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu sa stal Miloslav Mečíř

Na poste nahradil Tibora Macka.

Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu sa stal Miloslav Mečíř
Na snímke kandidát na prezidenta Slovenského tenisového zväzu Miloslav Mečíř. Foto: TASR

Novým prezidentom Slovenského tenisového zväzu (STZ) sa stal Miloslav Mečíř st. V sobotňajších (9. 4.) voľbách uspel pred dvojicou bývalých daviscupových reprezentantov Martinom Kližanom a Jánom Krošlákom.

Olympijský šampión zo Soulu 1988 dostal vo verejnom hlasovaní na zasadnutí Rady STZ v Bratislave 21 hlasov, Kližan osem, Krošlák nedostal žiadny hlas.

Má ambíciu nadviazať na prácu Macka

Päťdesiatsedemročný Mečíř st. nahradil na poste Tibora Macka, ktorý sa neuchádzal ďalej o funkciu. Dlhoročný prezident STZ, ktorý bol na čele slovenského tenisu od roku 1998, sa rozhodol vzdať kandidatúry práve v prospech Mečířa st.

Jeden z najúspešnejších slovenských tenistov histórie zvíťazil vo voľbách jednoznačne, hlasovalo zaňho 21 z 33 zúčastnených, informoval web STZ.

Mečíř st. bol 23 rokov daviscupový kapitán SR. Dlhodobo sa angažoval v aktivitách STZ, je aj šéftréner Národného tenisového centra.

Ešte nedávno priznal, že si nepripúšťal ďalšie pôsobenie na funkcionárskom poli, ale viaceré okolnosti z uplynulého obdobia vrátane vyhrotenej prezidentskej kampane ho prinútili k zmene názoru. Zdôraznil, že má ambíciu nadviazať na prácu Macka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport