Na hlavný obsah

Počas blížiacich sa veľkonočných dní ZSSK vypraví 17 mimoriadnych vlakov

Posilnia aj autobusové spoje.

Počas blížiacich sa veľkonočných dní ZSSK vypraví 17 mimoriadnych vlakov
Na snímke nová elektrická jednotka na Hlavnej železničnej stanici v Bratislave. Foto: TASR

Veľká noc bude po dvoch pandemických rokoch bez väčších obmedzení na cestách. Železničná spoločnosť Slovensko očakáva nával cestujúcich. Preto posilňuje spoje najmä na hlavnom ťahu Bratislava- Košice.

Viac spojov bude v najbližších dňoch jazdiť aj z hlavného mesta na letisko vo Viedni a späť. Téme sa v Rádiožurnále Rádiu Slovensko venoval redaktor RTVS Lukáš Dzivý.

Sedemnásť mimoriadnych vlakov

Počas blížiacich sa veľkonočných dní ZSSK vypraví o 17 vlakov viac.

„Na Zelený štvrtok vypraví národný dopravca 6 rýchlikov, z toho jeden vlak SuperCity, jeden regionálny expres a štyri regionálne rýchliky, na Veľký piatok jeden medzištátny vlak SuperCity. Na Veľkonočný pondelok, kedy sa očakáva najväčší záujem o prepravu, to bude až 8 regionálnych rýchlikov a dva regionálne expresy,“ spresnil hovorca spoločnosti Tomáš Kováč.

Od uplynulého víkendu začali opäť premávať aj vlaky InterCity. Národný dopravca zároveň pripomína, aby si cestujúci zakúpili lístok v dostatočnom predstihu.

Už teraz sú na viac ako 50 percent zaplnené najmä vlaky smerujúce zo západu na východ na Zelený štvrtok. Väčšie kapacity zabezpečila pre cestujúcich aj spoločnosť RegioJet na trase do a z Košíc.

Posilnia aj autobusové spoje

Nové autobusové spoje pribudli aj na linke Bratislava-Budapešť. Zvýšený počet cestujúcich zaznamenala aj spoločnosť Slovak Lines, a to najmä pri ceste z Bratislavy na letisko Viedeň a naspäť.

„Na našich medzinárodných linkách na letisko Schwechat aj do Viedne evidujeme výrazný nárast cestujúcich a sme nútení posilňovať čoraz viac spojov. Už čoskoro plánujeme výrazne navýšiť ich každodenný počet oboma smermi,“ uviedol hovorca spoločnosti Štefan Bako.

Pozor si treba dať, samozrejme, aj na cestách. Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová upozorňuje, že policajti si posvietia aj na alkohol za volantom.

„Preventívne budú policajti pôsobiť na miestach s väčšou koncentráciou osôb ako sú bary, diskotéky, stanice, kostoly, cintoríny aj nákupné centrá. Neustále upozorňujeme, a pripomíname aj teraz, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria,“ zdôraznila Bárdyová.

Policajná akcia s názvom Život sa začne vo štvrtok (14. 4.) a potrvá do pondelka (18. 4.) večera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál