Na hlavný obsah

Cestovné kancelárie hlásia zvýšený nápor dovolenkárov

Mnohé prímorské rezorty sú už vypredané.

Cestovné kancelárie hlásia obrovský nápor ľudí. Po dvoch rokoch pandémie je najväčší záujem o dovolenku pri mori. Takmer všetky obľúbené destinácie zrušili protipandemické obmedzenia. Nájsť voľnú izbu v hoteli však môže byť problém. Mnohé sa totiž úplne vypredali.

Najväčší záujem je o letecké all-inclusive pobyty v hoteloch pri mori. Míňajú sa najmä rodinné izby. Z destinácií už tradične vyhráva Turecko, Grécko, Cyprus a Egypt.

„Viaceré krajiny zrušili a ešte stále rušia rôzne protipandemické opatrenia. Cestovanie by malo byť vo veľmi podobnej situácii ako v 2019 ešte pred pandémiou. Fakt je však aj to, že sa situácia môže meniť v čase,“ povedal štátny tajomník ministerstva zahraničia Martin Klus (SaS).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Keďže cestovné kancelárie zájazdy nakúpili ešte pred rokom, výrazne drahšie nie sú. Hoci ľudia si pobyty pri mori vyberajú opatrne, túžba po dobrom oddychu vyhráva, a tak si po dovolenkovom pôste mnohí priplatia a doprajú luxus.

Cestovné kancelárie boli pri príprave na túto sezónu opatrné – nakúpili menej izieb v hoteloch. A keďže mnohé sa už teraz vypredali, výber z last-minute ponúk nemusí byť až taký bohatý ako inokedy. Napríklad v Turecku sa už teraz niektoré hotely celé vypredali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko