Na hlavný obsah

Jeden z aktérov v známej kauze Dobytkár priznal vinu

Bödör a Kvietik vyhlásili, že sú nevinní.

V korupčnej kauze Dobytkár priznal vinu pred súdom len obžalovaný Viktor Miklas – pripravoval žiadosti o agrodotácie. Zároveň ako prvý obžalovaný vypovedal o pochybnom prideľovaní eurofondov. Norbert Bödör a Martin Kvietik vyhlásili, že sú nevinní.

Obžalovaný Miklas v minulosti hodnotil projekty na Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Od roku 2009 pomáhal klientom s vypracovávaním žiadostí o agrodotácie. Keď videl, že konkurencia je úspešnejšia ako on, spojil sa s Ľubomírom Kropilom, ktorý je v kauze Dobytkár tiež obžalovaný.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kto chcel dostať peniaze od štátu, musel podľa Miklasovej výpovede zaplatiť províziu. Ako uviedol, bez ľudí ako Kropil by neprešlo 70 až 80 % projektov. Pre médiá sa vyjadriť nechcel.

,,Opísal tie praktiky ako to fungovalo. Tým, že toto konanie prebieha, ja nemôžem vynášať detaily, takže určite nie, je to predčasne,“ uviedol Evarist Zuzan, obhajca Viktora Miklasa.

Chápadlá korupčnej chobotnice údajne siahali až na najvyššie poschodia PPA. Obžalobe čelí aj jej niekdajší šéf Juraj Kožuch.

Ten médiám neposkytol ani krátke vyjadrenie. Ako jediný sa zdržal vyhlásenia o vine či nevine. ,,Obžalovaný využil možnosť nevyjadriť sa a ostatní prítomní obžalovaní vyhlásili, že sú nevinní,“ napísala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko