Na hlavný obsah

Krajniak: Protinávrhy SaS by si vyžiadali viac ako 900 miliónov eur

Aj v tomto prípade by išli náklady na úkor obcí a žúp. 

Krajniak: Protinávrhy SaS by si vyžiadali viac ako 900 miliónov eur
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina). Foto: TASR

Návrhy strany SaS na pomoc skupinám najviac postihnutým zdražovaním by si vyžiadali viac ako 900 miliónov eur. V stredu (18. 5.) to pred rokovaním vlády povedal minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Minister vychádza z prepočtov Inštitútu sociálnej politiky, ktoré si vyžiadal. „Neviem, v čom je zásadný rozdiel medzi nekrytím návrhu na podporu rodín a tým, čo predložila SaS. Viac ako 500 miliónov eur by bol v budúcom roku náklad na úkor miest a obcí. Je to úplne rovnaká suma, s akou počíta návrh na podporu rodín,“ povedal.

Tri možnosti krytia pomoci

Cez 260 miliónov eur by si podľa neho vyžiadali zmeny pri príspevku na bývanie a viac ako 135 miliónov eur boli dodatočné náklady spojené so zvýšením životného minima. „To, čo SaS predstavila je nekrytých 900 miliónov eur,“ zdôraznil.

Krajniak k sporu medzi stranami OĽANO a SaS uviedol, že jediné, čo môžu urobiť je, „že budeme trpezliví.“

Ako uviedol, sú tri možností ako kryť pomoc ľuďom. Prvou možnosťou je obmedziť investície zo štátneho rozpočtu. „Druhá je, ísť čiastočne na deficit. Tretia sú dodatočné príjmy. Všetky tri sú pre nás prijateľné. Nech si vyberú partneri, my to podporíme,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika