Na hlavný obsah

Medvedica napadla horára, lesníci opäť volajú po regulácii

Reagovalo aj ministerstvo životného prostredia.

Na Poľane, v katastri Očovej, napadla medvedica horára. Utrpel iba ľahšie zranenia. Stretnutí s medveďom však pribúda aj v okolitých podhorských obciach. Lesníci opäť pripomínajú reguláciu šelmy. Ochranári nesúhlasia.

Tridsaťtriročný muž, zamestnanec štátnych lesov, bol v časti Kyslinky obhliadať miesto na zalesňovanie. K útoku došlo nečakane.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Zrazu som v mladine zbadal, ako na strom bežia tri medvieďatá. Hneď na to bol útok, medvedica vybehla, tak ja som začal utekať. Dobiehala ma, samozrejme, zrazila ma na zem, no ja som sa postavil a utekal som ďalej na najbližší strom. A už potom sme boli v dostatočnej vzdialenosti od medvieďat, tak ma nechala,“ opísal Matej Zemančík, napadnutý horár Lesnej správy Vígľaš.

Muž nemá vážnejšie zranenia, je poudieraný, poškriabaný a má natrhnutý stehenný sval.

Podľa lesníkov s rapídne rastúcim počtom medveďov pribúda aj množstvo negatívnych kolízií s človekom. Preto opäť volajú po ich regulácii.

Ministerstvo životného prostredia v tejto súvislosti apeluje na záchranné zložky, ktoré k takýmto prípadom privolajú, aby kontaktovali aj medvedí zásahový tím.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko