Na hlavný obsah

MS 2022: Fíni rozdrvili Britov, Nemci nastrieľali Taliansku 9 gólov

Popoludňajšie zápasy priniesli jasné víťazstvá.

MS 2022: Fíni rozdrvili Britov, Nemci nastrieľali Taliansku 9 gólov
Na snímke vľavo britský brankár Ben Browns vyráža puk, vpravo fínsky útočník Valtteri Filppula. Foto: TASR/AP

Hokejisti Fínska vyhrali v piatkovom dueli MS nad Veľkou Britániou hladko 6:0 a dostali sa priebežne na prvé miesto v B-skupine. Domáci bez problémov potvrdili úlohu favorita, štyrikrát im ku gólu pomohol aj teč súpera. Na strely vyhrali 42:10. Briti sú s jedným bodom na chvoste tabuľky, gólovo vyšli naprázdno v treťom stretnutí za sebou.

Fínov najbližšie čaká súboj s Rakúskom v sobotu (21. 5.) o 15.20 h, Veľká Británia nastúpi o deň neskôr v rovnakom čase proti Lotyšsku.

Taliani dali 4 góly, Nemci však o 5 viac

Hokejisti Nemecka zvíťazili v piatkovom zápase „slovenskej“ A-skupiny MS nad Talianskom jednoznačne 9:4. Základ suverénneho triumfu položili v helsinskej Ice Hall už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0.

Nemci po úvodnej prehre s Kanaďanmi 3:5 zaznamenali štvrtú výhru za sebou a s 12 bodmi sa dotiahli v tabuľke na vedúce duo Kanada – Švajčiarsko. Ďalší zápas odohrajú v nedeľu (22. 5.), keď nastúpia proti Kazachstanu o 15.20 h. Taliani, ktorým patrí so ziskom jedného bodu naďalej 7. miesto, sa stretnú už v sobotu o 19.20 so Slovenskom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport