Na hlavný obsah

MS 2022: Nemci v napínavom zápase porazili Kazachov tesne 5:4

Lotyši otočili duel proti Britom.

MS 2022: Nemci v napínavom zápase porazili Kazachov tesne 5:4
Zápas Nemecka s Kazachstanom na MS 2022 v ľadovom hokeji. Foto: TASR/AP

Hokejisti Nemecka dosiahli na MS 2022 vo Fínsku piate víťazstvo za sebou, v nedeľnom (22. 5.) zápase „slovenskej“ A-skupiny zdolali Kazachstan tesne 5:4. Favorit síce v Helsinkách stratil dvojgólový náskok, za stavu 4:4 však dokázal strhnúť víťazstvo na svoju stranu gólom Yasina Ehliza.

Kazachovia ani na šiesty pokus nezískali prvý bod a v pondelok (23. 5.) o 15.20 h SELČ narazia v rozhodujúcom zápase o udržanie sa v elitnej kategórii na Taliansko, v ktorom potrebujú akýmkoľvek spôsobom vyhrať.

Nemci, ktorí mali už pred stretnutím istú účasť vo štvrťfinále, sa v tabuľke posunuli pred Kanadu na priebežné druhé miesto, keď sa bodovo vyrovnali Švajčiarom. Práve utorkovým (24. 5.) duelom s lídrom skupiny (11.20 h) zakončia vystúpenie v základnej skupine.

Briti mali blízko k prekvapeniu

V súbežne hranom zápase lotyšskí hokejisti zvíťazili nad Veľkou Britániou 4:3 po tom, ako prehrávali 0:2 i 1:3. V tabuľke tamperskej B-skupiny majú na konte osem bodov a patrí im piata priečka. Briti sú s bodom poslední.

Lotyši sa v poslednom skupinovom zápase stretnú v utorok o 11.20 h SELČ so Švédmi, Britov čaká v pondelok o 19.20 h súboj o záchranu s Rakúskom.

Lepší vstup do zápasu mala Veľká Británia, ktorá sa ujala vedenia v 6. minúte, keď využili presilovku. Briti pridali druhý gól v 13. minúte pri avizovanou vylúčení. Lotyšom sa podarilo znížiť v 25. minúte zásluhou Batnu, no o minútu neskôr viedli Briti zase o dva góly.

O desať minút neskôr znížili Lotyši. Favoriti stretnutia mohli vyrovnať v 49. minúte, Balcers trafil len do žŕdky, no o tri minúty neskôr im to už vyšlo, keď sa presadil v početnej výhode Bukarts – 3:3. Lotyši dokonali obrat v 54. minúte, keď Džerinš pri presilovke tečoval do bránky prihrávku Dzierkalsa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport