Na hlavný obsah

Na Ukrajine sa zastavila jedna z najväčších tepelných elektrární, došlo jej uhlie

Dodávky uhlia do elektrárne skončili vo februári.

Na Ukrajine sa zastavila jedna z najväčších tepelných elektrární, došlo jej uhlie
Na snímke požiar v Záporožskej jadrovej elektrárni. Foto: TASR/AP

Na Ukrajine sa zastavila prevádzka v jednej z najväčších tepelných elektrární v krajine. V Záporožskej tepelnej elektrárni totiž došlo uhlie a pre ruskú blokádu mesta Enerhodar, pri ktorom sa zariadenie nachádza a zničenej infraštruktúre v okolí ho nemožno na miesto dopraviť. 

Podľa webu Ekonómična pravda o tom informovali starosta Enerhodaru Dmytro Orlov a tlačové oddelenie ukrajinskej energetickej spoločnosti DTEK.

Zníženie teploty vody

Starosta mesta uviedol, že teplú vodu a energie bude mestu dodávať Záporožská jadrová elektráreň. Upozornil však, že môže dôjsť k zníženiu teploty vody o niekoľko stupňov.

„Bohužiaľ, je to potrebný krok. V zariadení došlo uhlie a zorganizovať jeho pravidelné dodávky nemožno. Súvisí to s okupáciou nášho mesta a s logistickými problémami kvôli nepretržitým bojom na juhu Ukrajiny, zničeniu infraštruktúry vrátane mostov a niektorých železničných úsekov,“ uviedol starosta.

Spoločnosť DTEK doplnila, že dodávky uhlia do elektrárne skončili vo februári a doteraz elektráreň fungovala len vďaka surovine v skladoch. Zamestnanci elektrárne museli prejsť do režimu nútenej odstávky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet