Na hlavný obsah

Na západe Ukrajiny hlásili ďalšiu sériu výbuchov

Ruské rakety údajne cielili na základňu pri poľských hraniciach.

Na západe Ukrajiny hlásili ďalšiu sériu výbuchov
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V západoukrajinskom meste Ľvov bolo v noci na utorok (17. 5.) počuť sériu explózií. Informovali o tom agentúry Reuters a stanica CNN. Zatiaľ nie sú informácie o prípadných obetiach.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj podľa CNN uviedol, že ruské invázne jednotky raketovými údermi cielili na ukrajinskú vojenskú základňu neďaleko poľských hraníc v Javorive. Na telegrame poďakoval za prácu protivzdušnej obrane.

Podľa niektorých správ bolo v Ľvove počuť v rýchlom slede po sebe 8 až 10 výbuchov, opísala agentúra Reuters. Krátko pred explóziami sa mestom rozozneli varovné sirény, píše CNN, podľa ktorej výbuchy zahrmeli v meste asi 45 minút po polnoci miestneho času.

Podľa ruskojazyčného webu stanice BBC v meste vyhlásili letecký poplach a úrady vyzvali obyvateľov, aby sa schovali v krytoch. Inak toho podľa BBC nie je o explóziách veľa známe. Starosta Ľvova Andrij Sadovyj oznámil, že nemá potvrdené informácie o tom, že by mesto zasiahli rakety.

Ľvov a jeho okolie podľa CNN od začiatku ruskej invázie zasiahli niekoľkokrát. Pri útoku na vojenskú základňu v Javorive zomrelo v polovici marca vyše 30 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet