Na hlavný obsah

Pilot vrtuľníka zrúteného neďaleko Prešova dostal dvojročný podmienečný trest

Rozhodnutie je neprávoplatné.

Pilot vrtuľníka, ktorý sa zrútil pred piatimi rokmi na leteckej základni v Prešove, dostal dvojročný podmienečný trest. Pri havárii zahynuli dvaja hasiči. Rozhodnutie okresného súdu nie je právoplatné. Pilot sa odvolal.

10. mája 2017 hasiči nacvičovali techniky evakuácie. Policajný vrtuľník sa zrútil okolo pol tretej popoludní z približne stometrovej výšky. Zahynuli pri tom dvaja hasiči. Z pádu vrtuľníka obvinila prokuratúra pilota. Súd sa s tým stotožnil. Vrtuľník naklonil neprimerane.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Súd nemal žiadne pochybnosti o vine obžalovaného. Obžalovaný si mal uvedomiť, keď prvý pokus nevyšiel, že druhý pokus, kde teda zvolil ten väčší náklon, môže mať nejaké následky. Bohužiaľ aj mal,“ uviedol sudca prešovského okresného súdu.

Práve dvojročný podmienečný trest navrhoval prokurátor. „Som v tomto smere, ak sa to dá tak povedať, spokojný s týmto rozhodnutím súdu. Išlo o naozaj skúseného pilota. Sme toho názoru, že jeho reakcia nebola adekvátna a jednoducho technika tej pilotáže bola nesprávna,“ povedal prokurátor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko