Na hlavný obsah

Športové zväzy sa obávajú zvýšeného zdaňovania stávkových spoločností

Sú odkázané na ich sponzorské príspevky.

Štát dáva málo peňazí na šport a podporu mládeže. Také je zistenie Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Podľa neho finančne pokrýva len nevyhnutné kempy, sústredenia alebo súťaže.

Ukázala to kontrola z rokov 2018 až 2020. Zástupcovia športových klubov sa najnovšie obávajú, že ich bude ešte menej a peniaze, ktoré boli určené na šport, pôjdu na pomoc rodinám.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Tri veci ubližujú rodine – hazard, alkohol a nevera. Dve z toho vieme zdaniť a vieme eliminovať. Hazard a alkohol,“ naznačil minister financií Igor Matovič (OĽANO) v relácii RTVS O 5 minút dvanásť ako jeden z možných zdrojov financovania pomoci pre rodiny s deťmi.

Zástupcovia športových zväzov preto spozorneli. Tvrdia, že stávkové spoločnosti, ktorých by sa zvýšené daňové zaťaženie podľa nich malo dotknúť, sú významným pilierom financovania športu.

„Chceme poprosiť, požiadať politikov, aby nepripustili, že by sa slovenský šport dostal do pozície živorenia,“ povedal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Prezident SFZ hovorí, že bez sponzorských príspevkov od stávkových spoločností je budúcnosť slovenského športu ohrozená. Predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi preto adresovali otvorený list, v ktorom volajú po diskusii.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport