Na hlavný obsah

Vodiči sanitiek stále čakajú na pandemickú odmenu. Bez príspevku je viac ako tisíc ľudí

Iné zdravotnícke profesie ho obdržali.

Vodiči sanitiek sú zúfalí. Doteraz nedostali vyplatený 350-eurový príspevok. Dotáciu schválila vláda pre všetkých zdravotníckych pracovníkov, ktorí pomáhali pri pandémii ešte minulý rok.

Kým iné zdravotnícke profesie dostali bonus k výplate na účty už dávnejšie, šoféri dopravnej zdravotnej služby, napriek prísľubom, stále nie.

Asociácia dopravnej zdravotnej služby poukázala na fakt, že štát s vyplatením bonusu so šoférmi sanitiek nepočíta, ešte pred Vianocami minulého roka. Bez príspevku je 1 200 ľudí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Poukázali sme na to, že vodiči dopravnej zdravotnej služby a záchrannej zdravotnej služby nedostali 350-eurový bonusový príplatok,“ uviedol predseda Asociácie dopravnej zdravotnej služby Michal Bahelka.

Vodiči sú sklamaní. Pracujú rovnako v zdravotníctve ako ich kolegovia, ktorí peňažné pandemické poďakovanie dostali. Prevážali aj pacientov s ochorením COVID-19.

„Veľmi sa ich to dotklo. V zásade pri vodičoch ide o skupinu menej príjmových vodičov v zdravotníctve. Všetky kompetentné orgány nám prisľúbili, že sa vecou budú zaoberať – ministerstvo zdravotníctva, financií,“ podotkol Bahelka.

Téme sa redakcia RTVS venovala aj na konci januára. Vtedy minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) prisľúbil nápravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko