Na hlavný obsah

Zálohu zaplatili pred rokom a pol, no v nových bytoch stále nebývajú

Investor sa odvoláva na zákony a pandémiu.

Zálohu zaplatili pred rokom a pol, no v nových bytoch stále nebývajú
Rezidencia Ružový mlyn v Piešťanoch. Foto: RTVS

Hoci rezervačný poplatok za kúpu bytov v rezidencii Ružový mlyn zaplatili, stále sa nenasťahovali. Obyvatelia Piešťan mali v novom bývať už minulý rok. Za zdržaním podľa investora stoja komplikované zákony, pandémia a tiež to, že budova je národnou kultúrnou pamiatkou.

Vysoké stropy v bytoch, industriálny nádych či výhodná poloha rezidencie Ružový mlyn zaujala Milana Greža ešte v roku 2020. „V novembri som si zaplatil, ako 70 záujemci o byt, zálohu. Odvtedy rok a pol bombardujem investora a realitnú kanceláriu,“ povedal Grežo, ktorý v novom byte ešte stále nebýva.

Investor k problematike poslal pre RTVS stanovisko. Píše sa v ňom, že stavebné práce realizovali v interiéri do marca tohto roka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Každému klientovi, ktorý mal pocit, že stavba trvá pridlho ponúkli možnosť od kúpy bytu odstúpiť. Proces skomplikovala aj kolaudácia objektu. Aktuálne sa črtá posun.

Majiteľ realitnej kancelárie, ktorá byty sprostredkúva, RTVS informoval že 20. mája podali návrh na zápis 61 bytov a 17 nebytových priestorov na katastrálny odbor.

Vyjadril sa aj k otázke, kedy sa budú môcť ľudia do bytov nasťahovať. Prví vlastníci by sa mali nasťahovať ešte koncom mája, ostatní v priebehu júna a júla.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny