Na hlavný obsah

Zamestnávateľské združenia kritizujú protiinflačný balíček. Vláda nediskutuje, tvrdia

Premiér prizval sociálnych partnerov na diskusiu.

Zamestnávateľské združenia kritizujú protiinflačný balíček. Vláda nediskutuje, tvrdia
Na snímke viceprezidentka Konfederácie odborových zväzov (KOZ) Monika Uhlerová. Foto: TASR

Zamestnávateľské združenia spolu s Konfederáciou odborových zväzov kritizujú zrýchlený legislatívny proces protiinflačného balíčka.

Podpredsedníčka KOZ Monika Uhlerová upozorňuje, že na tripartite o kompenzáciách vysokých cien energií hovorili už vlani v októbri. Vláda však s riešením dlho otáľala, a teraz podľa nej koná rýchlo – bez diskusie so sociálnymi partnermi.

Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venovala redaktorka RTVS Štefánia Kačalková.

Návrh prešiel do druhého čítania

„Keby začala s legislatívnym procesom koncom minulého roka, ten by bol už dávno k dnešnému dňu ukončený. Zároveň by absorbovala aj pripomienky odbornej verejnosti a subjektov, ktoré majú právo sa vyjadrovať,“ povedala Uhlerová.

Dnes síce premiér Eduard Heger (OĽANO) prizval sociálnych partnerov na diskusiu, podľa nich je už neskoro. Návrh totiž minulý týždeň prešiel v parlamente do druhého čítania.

„Ako jeden z členov vlády nie som nadriadený svojich kolegov vo vláde. Ale kedykoľvek ma sociálni partneri požiadajú, aby som zaradil nejaký bod na rokovanie, tak ho zaradím. Pozvem zástupcu daného ministerstva, aby sme mohli o tomto návrhu kvalifikovane debatovať,“ reagoval minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál