Na hlavný obsah

Kauza Dobytkár: Obžalovaný Kopriva vypovedal niekoľko hodín

Vinu odmieta.

Kauza Dobytkár: Obžalovaný Kopriva vypovedal niekoľko hodín
Na snímke Milan Kopriva. Foto: TASR

V korupčnej kauze Dobytkár vypovedal pred súdom ďalší obžalovaný -podnikateľ a právnik Milan Kopriva. Práve cez jeho firmu údajne pretekala veľká časť úplatkov súvisiacich s prideľovaním agrodotácií.

Kopriva však vinu odmieta. Pred senátom uviedol, že nikdy nezakrýval pôvod peňazí a nemá vedomosť o tom, že by sa cez jeho firmy legalizovali príjmy z trestnej činnosti.

„Vyjadrím sa, keď ukončíme konanie. Zatiaľ je to v štádiu dokazovania,“ uviedol v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko Kopriva.

Výpoveď trvala niekoľko hodín, senát po nej pojednávanie prerušil do 17. júna. V prípade je okrem neho obžalovaných ďalších sedem osôb a päť právnických firiem. Nenávratný finančný príspevok mali podľa obžaloby dostávať tí žiadatelia, ktorí platili úplatky.

Obžalobe čelia aj bývalý šéf PPA Juraj Kožuch, finančník Martin Kvietik či nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, ktorého zastupuje bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Vinu v plnom rozsahu priznal pred súdom zatiaľ len Viktor Miklas, ktorý žiadosti o agrodotácie pripravoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko