Na hlavný obsah

Lengvarský očakáva schválenie materiálu k reforme nemocníc budúci týždeň

Na rokovaní vlády ho ešte nepredstavil.

Lengvarský očakáva schválenie materiálu k reforme nemocníc budúci týždeň
Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský počas rokovania vlády. Foto: TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) ani na stredajšie (22. 6.) rokovanie nepredložil zoznam nemocníc, ktoré sa budú rekonštruovať či stavať z financií z plánu obnovy. Minulý týždeň pritom avizoval, že sa tak stane práve na tomto rokovaní. Po ňom skonštatoval, že materiál by mal byť k dispozícii o týždeň.

Podľa ministra sa už uskutočnilo stretnutie s jednotlivými koaličnými partnermi a ich zdravotníckymi expertmi. Tým predstavili prioritizáciu jednotlivých projektov.

„Vypočuli si náš spôsob k prístupu k celkovej analýze, potreby a možnosti, ktoré máme. Boli tam ľudia z ministerstva a analytici. Predstavili spôsob projektov a dostali komplexný materiál,“ uviedol Lengvarský s tým, že niektoré veci treba vysvetliť bližšie.

V najbližších dňoch sa preto koaliční a ich zdravotnícki experti majú stretnúť s ľuďmi z rezortu a s tými, ktorí robili analýzy. „Očakávam, že na ďalšej vláde bude materiál schválený konsenzuálne,“ zamyslel sa minister. Neočakáva, že s materiálom bude mať niekto vážnejší problém.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko