Na hlavný obsah

Minister Šojgu navštívil ruských vojakov na Ukrajine

Niektorých aj vyznamenal.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu.
Ruský minister obrany Sergej Šojgu.Foto: TASR/AP
Foto: TASR/AP

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v nedeľu (26. 6) navštívil veliteľské stanoviská ruskej armády na okupovanej Ukrajine a vypočul hlásenia o situácii.

Zaujímal sa vraj tiež o životné podmienky nasadených vojakov. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra Interfax.

Rusko napadlo susednú Ukrajinu 24. februára, Moskva o svojej agresii proti susednej krajine dôsledne hovorí ako o „špeciálnej vojenskej operácii“, ktorá podľa nej slúži na oslobodenie Ukrajiny.

„Minister obrany Ruskej federácie, armádny generál Sergej Šojgu, preveril ruské zoskupenie vojsk zapojených do špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Na veliteľských stanovištiach ruských jednotiek Šojgu vypočul hlásenie od veliteľov o aktuálnej situácii a postupoch ruských ozbrojených síl v hlavných operačných oblastiach,“ uviedlo podľa ruských agentúr vo vyhlásení ministerstvo obrany. Minister tiež niektorých ruských vojakov vyznamenal.

Agentúra RIA Novosti na komunikačnej sieti telegram zverejnila minútové video z ministrovej návštevy. Obsahuje zábery prilietajúcehoo vrtuľníka, rokovania Šojgua s vojakmi a gratulácie pri odovzdaní medailí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet