Na hlavný obsah

Prvý prípad opičích kiahní zaznamenali už aj v juhovýchodnej Ázii

Britského stevarda v Singapure hospitalizovali.

Prvý prípad opičích kiahní zaznamenali už aj v juhovýchodnej Ázii
Ilustračná snímka. Foto: Twitter/Reuters

Singapur oznámil prvý prípad opičích kiahní, infikovaným je 42-ročný britský stevard. Informoval o tom v stredu (22. 6.) spravodajský server BBC News, podľa ktorého ide o prvý výskyt tejto choroby v oblasti juhovýchodnej Ázie v súčasnej epidémii.

Brit mal pozitívny test na opičie kiahne v pondelok (20. 6.), v Singapure ho hospitalizovali a je v stabilnom stave, uviedlo vo vyhlásení singapurské ministerstvo zdravotníctva. Do utorka (21. 6.) tiež identifikovali 13 jeho blízkych kontaktov, ktorým nariadili 21-dňovú karanténu.

Od mája podľa BBC zaznamenali vyše 2 100 nákaz opičími kiahňami vo viac ako 40 krajinách sveta. Po novom sa k nim v stredu zaradil aj ďalší ázijský štát, Južná Kórea.

Infikovaný juhokórejský občan pricestoval do vlasti z Nemecka v utorok popoludní s príznakmi choroby. Test na opičie kiahne mal pozitívny a chorého ho previezli do nemocnice v Inčchone.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uvádza, že vyše 80 % prípadov opičích kiahní v terajšej vlne epidémie pripadá na Európu. Infekcia sa však rozšírila tiež do Severnej a Južnej Ameriky či Austrálie. WHO registruje zatiaľ jedno úmrtie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet