Na hlavný obsah

Richard Sulík zostáva ministrom hospodárstva

Parlament ho neodvolal.

Richard Sulík zostáva ministrom hospodárstva
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v parlamente. Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) zostáva vo svojej funkcii. Rozhodli o tom v utorok (28. 6.) poslanci NR SR v hlasovaní. Za jeho odvolanie hlasovalo 56 poslancov, proti 84 zákonodarcov.

Minister hospodárstva podľa opozície nezvládol situáciu s rastom cien palív na Slovensku. Predkladateľ návrhu, opozičný Smer-SD návrh odôvodnil pasivitou ministra pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Vláda návrh opozície odmietla.

Sulík sa osobne svojho odvolávania v parlamente nezúčastnil, čo sa takisto stalo terčom kritiky opozície. Prítomný bol až pri hlasovaní. Ministra hospodárstva si tak v pléne zastali predovšetkým jeho stranícky kolegovia.

Šéfa rezortu hospodárstva podporili aj poslanci hnutia OĽANO, a to aj napriek nezhodách medzi lídrom hnutia Igorom Matovičom a stranou SaS. „Nebudeme dávať nádej opozícii, že by sa mohli vrátiť a zahladiť všetky svoje zlodejiny,“ uviedol šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Odkázal tiež SaS, že hádky nemajú zmysel.

„Urobíme gesto a budeme hlasovať proti odvolaniu ministra hospodárstva. nezdržíme sa tak, ako to urobili poslanci SaS pri našom ministrovi,“ dodal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko