Na hlavný obsah

Slovenský reprezentant Kucka prestúpil do ŠK Slovan

Dlhšie sa už chcel vrátiť bližšie k rodisku.

Slovenský reprezentant Kucka prestúpil do ŠK Slovan
Na snímke nová posila Slovana Juraj Kucka (vľavo) a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. Foto: TASR

Slovenský futbalista Juraj Kucka podpísal vo štvrtok (23. 6.) dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava. Do tímu úradujúceho majstra najvyššej slovenskej súťaže prichádza reprezentačný stredopoliar z anglického Watfordu, kde bol na hosťovaní z talianskej Parmy.

Tridsaťpäťročný Kucka sa na domáce trávniky vracia po 13,5-ročnom pôsobení v zahraničných kluboch. V januári 2009 zamieril z Ružomberka do pražskej Sparty, potom si obliekal aj dresy FC Janov, AC Miláno, Trabzonsporu a Parmy.

Opora a lákadlo

„Je to pekný pocit, vraciam sa na Slovensko, kde som začínal. Teším sa na spoluprácu a chcel by som poďakovať za túto príležitosť. Verím, že bude všetko fungovať a že dosiahneme tie najväčšie úspechy,“ uviedol Kucka.

„Bolo to náročné rokovanie, o Juraja bol veľký záujem a ja som rád, že sa nám podarilo uspieť a že sme to spečatili. Verím, že bude oporou pre tím a lákadlom pre fanúšikov,“ uviedol generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.

Watford v uplynulej sezóne zostúpil z najvyššej anglickej súťaže. Boj o zotrvanie nezvládla rok predtým ani Parma. „Anglická a talianska liga patria medzi najlepšie na svete, no nefungovalo to a bolo z toho vypadnutie. Naučil som sa tam však veľa z futbalu aj z osobného života a budem sa to snažiť využiť aj tu,“ povedal k bývalým pôsobiskám dlhoročný slovenský reprezentant.

Pomôcť chce Slovanu aj v Európe

Ligový titul získal v kariére len so Spartou (2010), teraz si zvolil Slovan, ktorý sa stal majstrom Fortuna ligy v predchádzajúcich štyroch ročníkoch. „Mali sme viaceré možnosti, ale Juraj vyjadril túžbu vrátiť sa na Slovensko. Som presvedčený, že pre klub bude hráčskou, ako aj morálnou oporou,“ uviedol Kuckov agent Karol Csontó.

Sám hráč sa chcel podľa vlastných slov vrátiť bližšie k svojmu rodisku už dlhodobejšie. Miesto v kádri trénera Vladimíra Weissa staršieho však neberie ako samozrejmosť. „Čím kvalitnejší hráči, tým lepšie. Zdravá konkurencia spôsobuje, že musia na sebe pracovať. Od Vlada Weissa ml. som počul, že je tu veľmi dobrá partia a teším sa sem,“ dodal Kucka.

V novej sezóne sa pokúsi pomôcť Slovanu aj na európskej scéne: „Budem sa snažiť. Nie som tam len ja, musíme odovzdať všetko ako tím.“ V prvom predkole Ligy majstrov privítajú „belasí“ 6. júla gruzínske Dinamo Batumi, odveta je na programe 13. júla. Ligovú sezónu začnú obhajcovia titulu 16. júla na ihrisku Podbrezovej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport