Na hlavný obsah

Sulík predstavil tretie kilečko, ponúka takmer 300 opatrení

Na presadenie jeho plánov ho čakajú ešte rokovania s viacerými rezortmi.

Ľahšie zamestnávanie na dohodu alebo predĺženie certifikátu na elektronické pokladnice. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) predstavil vo štvrtok (30. 6.) tretie podnikateľské kilečko.

Má zlepšiť podnikanie. Niektorí podnikatelia však tvrdia, že nepocítili ani prvé dve.

Sulík spustil prvých takmer 120 opatrení pre podnikateľov v roku 2020. Vo februári tohto roka priniesol ďalších takmer 200 nápadov. Do tretice by malo ísť až o 285 opatrení. Kroky na odbúranie rôznych úradníckych obmedzení prirovnal k vytrhávaniu buriny.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Rezort chce napríklad zaviesť dohody mimo pracovného pomeru na dobu neurčitú, predĺžiť platnosť certifikátu elektronickej pokladnice z dvoch na päť rokov či umožniť kuriérom donášať potraviny bez hygienickej skúšky.

Združenie podnikateľov Slovenska (ZPS) víta ďalšie odľahčenie pravidiel. Zároveň upozorňuje, že veľký počet opatrení nie je jediný dôležitý ukazovateľ. „Niekedy je lepšie spraviť menej opatrení, ale o to poctivejšie a dôslednejšie,“ myslí si Ján Solík, prezident ZPS.

Sulík poznamenal, že každá firma nepocíti všetky opatrenia. „Nie všetky body sa týkajú každej firmy. No každá firma pocíti niečo. Niektorá pár desiatok, niektorá možno 100 konkrétnych bodov,“ povedal.

Na presadenie svojich plánov čakajú Sulíka a jeho spolupracovníkov rokovania s viacerými rezortmi. Minister hospodárstva avizoval, že v prípade úspechu navrhne aj podnikateľské kilečko číslo štyri. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika