Na hlavný obsah

Weiss skončil v pozícii trénera Slovana Bratislava

Nedohodol sa na novom kontrakte.

Weiss skončil v pozícii trénera Slovana Bratislava
Na snímke tréner Vladimír Weiss. Foto: TASR

Tréner Vladimír Weiss nebude pokračovať na lavičke futbalistov tímu ŠK Slovan Bratislava. S úradujúcim majstrom sa nedohodol na predĺžení zmluvy. Správu priniesol šport.sk.

Weiss prevzal Slovan pred rokom, keď sa do klubu vrátil po deviatich sezónach. K obhajobe titulu ho priviedol s bezpečným 11-bodovým náskokom pred Ružomberkom. Vo finále Slovnaft Cupu však belasí neuspeli, keď podľahli Spartaku Trnava.    

Weiss viedol v rokoch 2008 až 2012 slovenskú reprezentáciu a štartoval s ňou aj na MS v Juhoafrickej republike v roku 2010.

Viedol aj národný tím Gruzínska, na klubovej úrovni trénoval Kajrat Almaty, Saturn Moskovská oblasť a Artmediu Petržalka, s ktorou postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Jurkemík ho chce ako reprezentačného trénera

Člen Výkonného výboru SFZ Ladislav Jurkemik pre RTVS povedal, že si Weissa vie opäť predstaviť na slovenskej reprezentačnej lavičke. Reprezentácia ostala bez trénera po tom, čo v tejto pozícii skončil Štefan Tarkovič.

„Máme doma trénerov. Máme Weissa, prečo by sme tam jeho nemohli dať? To je pre mňa tréner, ktorý tam musí prísť a trochu prebudiť mužstvo. Chlapci hrajú futbal bez záujmu, na to sa nedá pozerať,“ uviedol Jurkemik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport