Na hlavný obsah

Zmluva je podpísaná. Slovensko predá Ukrajine húfnice Zuzana 2

Zákazka je veľkým úspechom, tvrdí Naď.

Zmluva je podpísaná. Slovensko predá Ukrajine húfnice Zuzana 2
Na archívnej snímke prezentácia húfnic Zuzana 2. Foto: TASR

Štátna akciová spoločnosť Konštrukta Defence patriaca pod ministerstvo obrany uzatvorila v stredu (1. 6.) kontrakt na komerčný predaj samohybných húfnic Zuzana 2. Ukrajine dodá osem kusov. Informoval o tom vo štvrtok (2. 6.) rezort obrany.

“Kontraktu predchádzali týždne intenzívneho rokovania. Situácia na Ukrajine si vyžaduje naše maximálne nasadenie, odbornosť a úprimný záujem. To nám na rezorte a v podriadených organizáciách rozhodne nechýba,” uviedol šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Zároveň sa poďakoval ukrajinskému ministrovi obrany Oleksijovi Reznikovovi za jeho vklad k dosiahnutiu dohody. Tiež ocenil, že aj vďaka tomuto kontraktu získa Konštrukta Defence zákazku, ktorá „je veľkým úspechom pre slovenský obranný priemysel a prináša významné možnosti aj pre ďalší rast spoločnosti“.

„Ide, nepochybne, o dôležitý kontrakt. Ukazujeme tým našu schopnosť, odbornosť a profesionalitu vo výrobe vojenskej techniky. Ale ide tiež o dôležitý moment pre našich zamestnancov. Tí budú mať vďaka kontraktu garanciu práce,” povedal smerom ku kontraktu šéf podniku Alexander Gurský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko