Na hlavný obsah

Zvolenčania v júni neprídu o MHD, mesto predĺžilo zmluvu s dopravcom

Dodatok odsúhlasili mestskí poslanci.

Obyvatelia Zvolena takmer do poslednej chvíle nevedeli, či autobusy v ich meste budú jazdiť aj v júni. Pôvodná zmluva s dopravcom vypršala v utorok (31. 5.) a nová nadobudne platnosť až o mesiac. O mestskú hromadnú dopravu však Zvolenčania neprídu.

Jeden mesiac bez mestskej hromadnej dopravy. Aj takýto scenár hrozil Zvolenčanom ešte pred pár dňami. Novú zmluvu podpísalo mesto v decembri. Nový prepravca má začať podľa zmluvy od 1. júla.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vznikol nám tu právne nepokrytý mesačný výpadok mestskej hromadnej dopravy, ale zákon na to pamätá a umožňuje využiť rôzne postupy a myslím si, že tak, ako to máme nastavené, že predĺžime starú zmluvu o jeden mesiac, tak budeme všetci spokojní,“ povedala primátorka Zvolena Lenka Balkovičová (nezávislá).

„Nejazdenie dopravy obnáša veľa úkonov, čo je nie len poistenie cestujúcej verejnosti, poistenie techniky, ale aj zabezpečenie plynu, takže tie úkony treba robiť v predstihu,“ uviedol predseda Predstavenstva SAD Zvolen Adrian Polóny.

Dodatok k zmluve s dopravcom z roku 2009 v pondelok (30. 5.) jednohlasne odsúhlasili aj zvolenskí poslanci. Do medzinárodného tendra na nového dopravcu vo Zvolene sa pôvodne prihlásili traja uchádzači. Víťazná spoločnosť SAD Zvolen ponúkla na desaťročné obdobie takmer 24 miliónov eur bez DPH.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny