Na hlavný obsah

Fleischer z kauzy Očistec nezaplatil peňažný trest a ide do väzenia

Za mrežami bude zhruba 12 mesiacov.

Fleischer z kauzy Očistec nezaplatil peňažný trest a ide do väzenia
Na snímke odsúdený exriaditeľ ekonomickej sekcie Ministerstva vnútra SR Martin Fleischer. Foto: TASR

Právoplatne odsúdený exriaditeľ ekonomickej sekcie rezortu vnútra Martin Fleischer z kauzy Očistec ide na 15 mesiacov do väzenia. V utorok (12. 7.) o tom rozhodol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku.

Dôvodom je, že Fleischer nezaplatil väčšinu z peňažného trestu vo výške 150 000 eur. O uloženie náhradného trestu sám požiadal.

 „Bola reálna možnosť, aby trest uhradil. Je zrejmé, že odsúdený je vlastníkom dvoch bytov v Bratislave spolu s manželkou. Bolo tu riešenie, aby tento majetok mohol speňažiť,“ podotkol samosudca s tým, že Fleischer nepožiadal ani o splátkový kalendár.

Vo väzení by si mal odpykať približne 12 mesiacov, keďže tri mesiace už bol vo väzbe. Na nástup do výkonu trestu s minimálnym stupňom stráženia bude vyzvaný. Po polovici trestu môže požiadať o podmienečné prepustenie.

Vlani v auguste súd schválil Fleischerovi dohodu o vine a treste za prečin nepriamej korupcie. Okrem dvojročného podmienečného trestu odňatia slobody s päťročným odkladom dostal vtedy aj peňažný trest vo výške 150 000 eur, z ktorého zaplatil 25 000 eur.

Na rovnako dlhý podmienečný trest odňatia slobody vlani odsúdili aj jeho manželku Margarétu. Tá peňažný trest vo výške 30 000 eur uhradila.

Fleischera do konca januára 2021 približne tri mesiace väzobne stíhali. Podľa medializovaných informácií mal vystupovať ako svedok – kajúcnik proti obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi. Jeho výpoveď mala prispieť aj k zadržaniu bývalého riaditeľa Finančnej správy (FS) Františka Imreczeho.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko