Na hlavný obsah

Na úrade vlády prebieha rekonštrukcia ku kauze Súmrak

Obvinili v nej aj Fica či Kaliňáka.

Úrad vlády SR
Úrad vlády SR.Foto: © Mosbatho / CC BY 4.0
Foto: © Mosbatho / CC BY 4.0

Úrad vlády (ÚV) SR sprístupnil polícii areál a všetky potrebné kancelárske priestory v súvislosti s preverovaním svedeckých výpovedí v kauze Súmrak. Potvrdili to tlačový a informačný odbor ÚV SR.

Národná kriminálna agentúra požiadala ÚV SR o súčinnosť minulý týždeň. „Úrad vlády na základe súhlasu predsedu vlády SR Eduarda Hegera (OĽANO) žiadosti vyhovel a sprístupnil areál a všetky potrebné kancelárske priestory,“ priblížil odbor.

„Záväzok našej vlády je úplne jasný, a to bolo dať slobodu orgánom činným v trestnom konaní, aby mohli rozhodovať a vyšetrovať čokoľvek, čo je v rozpore so zákonom,“ uviedol premiér v RTVS. Sprístupnenie priestorov zároveň označil za svoju občiansku povinnosť.

Na utorkovú (19. 7.) rekonštrukciu údajných stretnutí v kauze Súmrak upozornili viaceré médiá. Na mieste sa nachádza aj bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

NAKA v apríli v rámci akcie Súmrak obvinil expremiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra a policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko