Na hlavný obsah

Nosko bude opäť kandidovať na primátora Banskej Bystrice

Ako priority vymenoval parkovanie, Dom kultúry či obnovu parkov.

Nosko bude opäť kandidovať na primátora Banskej Bystrice
Na snímke primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Foto: TASR

O funkciu primátora Banskej Bystrice sa chce v treťom volebnom období uchádzať súčasný primátor mesta Ján Nosko. Svoju kandidatúru oficiálne oznámil v utorok (12. 7.).

Mottom jeho kampane je „Spolu meníme Banskú Bystricu“. Ako uviedol Nosko, utorkom začína zbierať podpisy pod svoju kandidatúru. Financovanie svojej kampane bude realizovať prostredníctvom transparentného účtu.

Medzi hlavné priority Noskovho tímu patrí komplexné riešenie parkovania, komunikácia s obyvateľmi o dôležitých zámeroch, získanie Domu kultúry do vlastníctva mesta a jeho následná rekonštrukcia, aj revitalizácia siedmich rozsiahlych sídliskových priestorov v meste.

So svojím tímom pripravuje aj obnovu Mestského parku a parku pri kaštieli Radvanských. Na zozname priorít je okrem iného aj vybudovanie 16 kilometrov cyklotrás, pokračovanie v opravách ciest a chodníkov, primátor sa chce venovať aj návrhom riešení pre plážové kúpalisko a amfiteáter.

Primátor krajského mesta Ján Nosko je vo funkcii druhé volebné obdobie od roku 2014. Prvýkrát ho voliči vyberali spomedzi 15 kandidátov a v roku 2018 sa stal víťazom volieb zo štyroch kandidátov.

O post primátora Banskej Bystrice má okrem súčasného primátora zatiaľ záujem len jedna kandidátka – občianska aktivistka a dobrovoľníčka Diana Javorčíková. Svoju kandidatúru ohlásila už v decembri minulého roka, pričom mottom jej kampane je heslo „Bystrica má na viac“.

Komunálne voľby prvýkrát spojené s voľbami do vyšších územných celkov vyhlásil predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) na sobotu 29. októbra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny