Na hlavný obsah

Víťazom tendra na dostavbu diaľničnej križovatky D1/D4 je poľská firma

Križovatka je dôležitá pre bratislavský obchvat.

Víťazom tendra na dostavbu diaľničnej križovatky D1/D4 je poľská firma
Križovanie diaľnic D1 a D4 pred Bratislavou. Foto: TASR

Poľská firma Budimex vyhrala tender na dostavbu diaľničnej križovatky D1/D4. Informoval o tom v piatok (8. 7.) minister dopravy Andrej Doležal (nom. Sme rodina) na sociálnej sieti.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) tak ukončila vyhodnocovanie ponúk. „Momentálne plynie lehota na možné podanie námietok, preto v tejto chvíli nemôžeme poskytovať žiadne bližšie informácie,“ dodal minister.

Križovatka D1/D4 je významná aj z pohľadu nultého bratislavského obchvatu D4/R7. Diaľničiari 3. septembra 2021 zaslali do európskeho vestníka oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania k zákazke na stavebné práce pre stavbu D1 Bratislava – Triblavina, rozšírenie.

Rekonštrukcia diaľnice D1 je nevyhnutná na zabezpečenie križovania s diaľnicou D4. Hodnotu zákazky NDS odhadla na vyše 127 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Rekonštrukcia D1 bude pozostávať z prevedenia dopravy zo súčasnej diaľnice na obchádzkové trasy po vetvách budúcej križovatky D1/D4 a následnej kompletnej výmeny vozovky D1.

Dôjde aj k zdvihu nivelety, výstavby nových mostov, ako aj dokončeniu križovatkových vetiev križovatky D1/D4 vedúcich popod D1.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko