Na hlavný obsah

Z ružomberskej väznice utiekol väzeň, môže byť ozbrojený a nebezpečný

Je strednej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči.

Z pracoviska v obci Kalameny pri Ružomberku v utorok (19. 7.) utiekol väzeň Stanislav Oračko. Odsúdený môže byť ozbrojený a nebezpečný. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (PZ) v Žiline na sociálnej sieti.

Hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská pre spravodajský portál RTVS priblížila, že vonkajšie pracovisko, z ktorého sa väzeň vzdialil je bez priameho stráženia a spočíva v nepravidelných kontrolách.

Oračko (33) si odpykával svoj trest v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Ružomberok. Je strednej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči. Na pravom pleci má tetovanie a na ľavom predlaktí jazvu. Naposledy bol oblečený vo väzenskom úbore.

Kacvinská dodala, že súd zaradil Oračka do stredného stupňa stráženia. Čin, za ktorý si trest odpykáva, nešpecifikovala.

„Vedenie ústavu bezprostredne po zistení tejto udalosti prijalo všetky preventívno-bezpečnostné opatrenia a v súčinnosti s príslušnými zložkami PZ okamžite začali pátranie po odsúdenom. O vzniknutej situácii vyrozumeli dozorového prokurátora,“ vysvetlila hovorkyňa.

„Akékoľvek informácie k hľadanému mužovi treba oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, na ktoromkoľvek oddelení PZ alebo súkromnou správou na oficiálnej facebookovej stránke PZ,“ píše krajská polícia. Zároveň vyzýva, aby sa ho ľudia nesnažili zadržať sami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny