Na hlavný obsah

Najvyšší súd potvrdil trest pre bývalého starostu Dolného Chotára

Tresty potvrdil aj ďalším odsúdeným.

Najvyšší súd potvrdil trest pre bývalého starostu Dolného Chotára
Odsúdený František Dora starší (uprostred). Foto: TASR

Exstarosta obce Dolný Chotár František Dora starší ide na 25 rokov do väzenia. Najvyšší súd (NS) SR v pondelok (11. 7.) potvrdil vlaňajšie rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

ŠTS ho uznal za vinného z objednávok viacerých vrážd, činnosti v prospech zločineckej skupiny sátorovcov i ekonomickej trestnej činnosti.

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na sociálnej sieti priblížil, že Doru st. odsúdili „za zločin založenia a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin vraždy účastníctvom, obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy účastníctvom a podvod spolupáchateľstvom“.

Rovnako dlhý trest dostal aj jeho syn František Dora ml., ktorého odsúdili za podvod spolupáchateľstvom a obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy účastníctvom.

Úhrnný trest vo výmere 25 rokov odňatia slobody dostal aj Ladislav Alföldi. Za vinného uznal vlani ŠTS aj Rolanda Szamaránszkeho. Keďže ho už skôr odsúdili na 18 rokov väzenia, prvostupňový súd upustil od uloženia trestu.

„Súčasne Najvyšší súd SR vyhovel odvolaniu prokurátora ÚŠP SR a zrušil rozsudok prvého stupňa v jeho oslobodzujúcej časti,“ doplnila prokuratúra.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko