Na hlavný obsah

Fínky zdieľajú videá na podporu ich premiérky

Tá čelí kritike za bujarý večierok.

Fínky zdieľajú videá na podporu ich premiérky
Na archívnej snímke z 18. mája 2022 fínska premiérka Sanna Marinová. Foto: TASR/AP

Stovky fínskych žien zverejnili na sociálnych sieťach videá, ktoré ich zachytávajú pri tanečnej zábave. Vyjadrujú tým podporu 36-ročnej premiérke Sanne Marinovej. Tá čelí kritike po tom, ako ju zachytili pri bujarom tanci a oslavách na súkromnom večierku. Informoval o tom denník The Guardian.

Časť politikov z radov opozície i koalície tvrdí, že videonahrávka uniknutá z večierka vyvoláva pochybnosti o spôsobilosti Marínovej vykonávať funkciu predsedníčky vlády.

Iní kritici tvrdia, že večierky sú nezodpovedné v čase, keď sa stupňuje napätie s Ruskom v dôsledku snahy premiérky doviesť Fínsko do NATO. Marinová odmietla tvrdenia, že na večierku brala drogy. Uviedla, že sa podrobila aj testu na drogy.

Video s premiérkou tancujúcou na súkromnej párty, ktorej sa zúčastnili aj niektoré ďalšie osobnosti verejného života, vyvoláva aj vlnu podpory. Pod hashtagom „Solidarita so Sannou“ sa na twitteri objavili už stovky videí fínskych žien. Tie sú podobne ako Marinová natočené pri tanci a zábave. Ženy tak dávajú najavo solidaritu s predsedníčkou vlády.

https://twitter.com/meghamohan/status/1560999055769030656

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet