Na hlavný obsah

Fínska premiérka sa ospravedlnila za fotografiu z večierka

Nachádzajú sa na nej dve obnažené ženy.

Fínska premiérka sa ospravedlnila za fotografiu z večierka
Na archívnej snímke z 18. mája 2022 fínska premiérka Sanna Marinová. Foto: TASR/AP

Fínska premiérka Sanna Marinová opäť čelí kritike pre svoje súkromné aktivity. V utorok (24. 8.) sa ospravedlnila za kontroverznú fotografiu zo svojho večierka. Na snímke pózujú dve polonahé bozkávajúce sa ženy, ktoré v rukách držia papier s nápisom Fínsko. Ten im zakrýva prsia. Napísala o tom agentúra Reuters.

Pred týždňom šéfka fínskej vlády rozbúrila verejnú mienku videom, ktoré ju zachytilo, ako divoko tancuje. Marinová potom podstúpila aj test na drogy.

„Podľa mňa je tá fotografia nevhodná. Ospravedlňujem sa za to. Takáto snímka sa fotiť nemala, ale inak sa na tom stretnutie nič mimoriadne nedialo,“ povedala novinárom 36-ročná Marinová.

Fotografia vznikla na júlovom večierku, keď premiérka do svojho oficiálneho sídla po hudobnom festivale pozvala skupinu priateľov. „Dali sme si saunu, plávali sme a trávili spolu čas,“ dodala.

Fínska verejnosť je rozdelená v názore na to, či je vhodné, aby sa vrcholná politička vo svojom voľnom čase bavila takýmto spôsobom. Časť ľudí ju podporuje a domnieva sa, že premiérka ukazuje, ako možno politickú kariéru skĺbiť so súkromným životom.

Kritici naopak upozorňujú, že podobné súkromné aktivity môžu Marinovú kompromitovať a vypovedajú o jej zlom úsudku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet