Na hlavný obsah

Jill Bidenová mala pozitívny test na koronavírus

Má len mierne príznaky.

Jill Bidenová mala pozitívny test na koronavírus
Prvá dáma USA Jill Bidenová počas návštevy amerického veľvyslanectva v Bukurešti. Foto: TASR/AP

Bidenovci trávia dovolenku v štáte Južná Karolína na ostrove Kiawah od 10. augusta a 71-ročná prvá dáma začala pociťovať príznaky v pondelok (15. 8.). Ostane v izolácii v dovolenkovej rezidencii najmenej päť dní. Podľa vyhlásenia Bieleho domu má prvá dáma len mierne príznaky ochorenia. Informovala o tom agentúra AP.

 „Osoby, ktoré mali s prvou dámou blízky kontakt, už dostali upozornenie,“ uviedla vo vyhlásení jej riaditeľka pre komunikáciu Elizabeth Alexanderová. Dodala, že Bidenová sa vráti domov, keď jej dva po sebe idúce testy na koronavírus vyjdú negatívne.

Prezident Joe Biden mal v utorok (16. 8.) ráno naďalej negatívny výsledok testu na koronavírus, no z preventívnych dôvodov bude v interiéri nosiť rúško desať dní. Do Washingtonu sa plánuje vrátiť popoludní a neskôr odcestuje do svojho domu v meste Wilmington v štáte Delaware.

Šéf Bieleho domu ukončil izoláciu 7. augusta po tom, ako mal v priebehu dvoch dní už druhý negatívny výsledok testu na koronavírus. Bidena prvýkrát pozitívne testovali 21. júla. Prítomnosť vírusu u neho potvrdil aj ďalší test z 31. júla.

Jill Bidenová, rovnako ako jej manžel, bola proti covidu plne zaočkovaná dvoma dávkami a následne dostala aj dve posilňovacie dávky vakcíny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet