Na hlavný obsah

Kúpele Sliač sú opäť bližšie k rekonštrukcii

Vedenie odhalilo vizualizáciu budov a kúpeľného parku.

Kúpele v Sliači sú opäť bližšie k rekonštrukcii. Vedenie predstavilo novú vizualizáciu budov a kúpeľného parku. Architektonickú súťaž vyhral slovenský ateliér Between.

Porota vyberala z 11-tich návrhov. Po celkovej rekonštrukcii chcú kúpeľom vrátiť zašlú slávu. Financie na ich obnovu zatiaľ vyčlenené nemajú.

Súťaž na novú podobu kúpeľov vyhlásili v januári tohto roku. „Víťazný návrh bol takmer jednomyseľne prijatý a skóre mal suverénne najvyššie z návrhov. Kontaktovali sme víťazný ateliér a ideme sa chystať na projektové prípravy,“ povedal Martin Beňuch, riaditeľ spoločnosti Kúpele Sliač.

Pod súčasný stav kúpeľov sa podpísali dlhodobo nevyriešené vlastnícke vzťahy, súdne spory, či neochota investovať. Samotná rekonštrukcia by mala začať obnovou liečebných domov Slovensko, Detva či Poľana.

„Kúpele Sliač sa nikdy neuzavrú. Budú sa rekonštruovať po etapách a to po takých, ktoré budú čo najmenej zasahovať do bežného života klienta,“ dodal.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Vlastníkom kúpeľov zameraných na srdcovo-cievne ochorenia je štátna spoločnosť Kúpele Sliač. Jej akcionármi sú MH Manažment a Všeobecná zdravotná poisťovňa.

Konkrétne financie na obnovu kúpeľov Sliač zatiaľ vyčlenené nemajú. Spoločnosť MH manažment však prisľúbila, že peniaze, ktoré získajú pri odpredaji ich majetkov, použijú na rekonštrukciu kúpeľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko