Na hlavný obsah

Mexického novinára zabili krátko po tom, ako písal o zmiznutí 43 študentov

Zatiaľ však nie je jasné či príspevok súvisí s jeho úmrtím.

Mexického novinára zabili krátko po tom, ako písal o zmiznutí 43 študentov
Na snímke príchod členov prokuratúry Chilpancingo na miesto činu. Foto: Twitter/BNN Newsroom

Mexického novinára Fredida Romána zastrelili v pondelok (22. 8.) v meste Chilpancingo na juhu Mexika. K jeho smrti prišlo krátko po tom, čo na internete zverejnil text o zmiznutí 43 študentov, ktorí sa pred ôsmimi rokmi stratili v neďalekej oblasti. Informuje o tom agentúra AFP.

Román zverejnil svoj článok na viacerých účtoch na sociálnych sieťach a prispieval aj do miestnych novín. Jeho telo našli v aute v Chilpancingu, ktoré je hlavným mestom zväzového štátu Guerrero, oznámila tamojšia prokuratúra.

Len niekoľko hodín pred smrťou zverejnil príspevok na Facebook

Len niekoľko hodín pred svojou smrťou zverejnil Román na Facebooku príspevok s názvom „Štátny zločin bez potrestania šéfa“, v ktorom písal o údajnom stretnutí štyroch štátnych predstaviteľov v čase zmiznutia študentov.

Na stretnutí mal byť aj bývalý generálny prokurátor Jesús Murillo Karam. Toho zadržali po tom, čo bola minulý týždeň zverejnená vyšetrovacia správa. Zatykače vydali aj na ďalších podozrivých, medzi ktorými sú príslušníci armády a polície či členovia zločineckého gangu.

Zatiaľ nie je jasné, či Románov príspevok o zmiznutých študentoch alebo jeho iná novinárska práca súvisia s jeho úmrtím.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet