Na hlavný obsah

Na Kysuciach zastavili rekonštrukciu mosta

Údajne sa tak stalo pre horší stav mosta.

Na Kysuciach zastavili rekonštrukciu mosta
Oznámenie o pozastavení rekonštrukcie mosta. Foto: RTVS

Stavebný ruch na frekventovanej ceste na Kysuciach utíchol. Slovenská správa ciest (SSC) zastavila opravu dôležitého mosta v Kysuckom Lieskovci pred viac ako mesiacom. Dôvodom bol jeho horší stav ako predpokladala projektová dokumentácia. Po tom, ako sa RTVS o problematický úsek začala zaujímať, práce sa opäť rozbehli.

Vodiči jazdiaci po najvyťaženejšej ceste na Kysuciach približne šesť týždňov márne hľadali robotníkov na moste. Prečítať si mohli len bilbordy, podľa ktorých sa práce na stavbe prerušili z dôvodu na strane investora. Umiestnila ich tam firma Strabag, ktorá most rekonštruuje. Investorom je SSC.

„Potom, čo sme pri realizácii stavby odstránili pôvodnú vozovku, narazili sme na nesúlad projektovej dokumentácie so skutočným stavom objektu. Na situáciu sme upozornili investora, ktorý je v zmysle zmluvných podmienok zodpovedný za projektovú dokumentáciu a požiadali ho o urýchlené riešenie situácie,“ uviedla hovorkyňa skupiny Strabag Česko/Slovensko Edita Novotná.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Most bol totiž v horšom stave, ako sa predpokladalo. „Preto treba pristúpiť k zmene riešenia prechodovej oblasti. Autorský dozor navrhol zmenu projektovej dokumentácii detailu ukončenia spriahajúcej dosky za oporami a detailu riešenia prechodovej oblasti,“ vysvetlil hovorca SSC Martin Guzi.

Podľa cestárov rekonštrukciu mosta dokončí firma Strabag. Obnova však bude drahšia. O koľko, zatiaľ nie je známe. Správa ciest sa má na cene dohodnúť so zhotoviteľom.

Po otázkach RTVS sa robotníci na stavbu opäť vrátili. Most je na hlavnom ťahu zo Žiliny do Poľska a Česka. Denne ním prejdú desaťtisíce áut a tvoria sa niekoľkohodinové kolóny. Ak most nestihnú opraviť do zimy, jazdilo by sa len v jednom jazdnom pruhu, čo by problém ešte zväčšilo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny