Na hlavný obsah

Na leteckom dni v českom Chebe sa zrútilo historické lietadlo, pilot neprežil

Ďalšia osoba utrpela zranenia.

Na leteckom dni v českom Chebe sa zrútilo historické lietadlo, pilot neprežil
Počas Medzinárodného dňa letectva v Českej republike – v Chebe – spadlo popoludní lietadlo, pilot neprežil. Foto: ČTK/Kubeš Slavomír

Počas Medzinárodného dňa letectva v Českej republike – v Chebe – spadlo popoludní lietadlo na dom. Podľa hasičov sa stroj zrútil na hranici poľa a rodinného domu. Pilot zahynul a jedna osoba utrpela ľahké zranenia, uviedol hovorca záchrannej služby Radek Hes.

Išlo o historický Hawker Hurricane Mk.IV, posledné letuschopné lietadlo tejto verzie na svete. Organizátori akciu ukončili.

„Na letisku došlo k havárii lietadla. Akcia bola ukončená v súlade s núdzovým plánom. Všetky záchranné služby sú na mieste, aby situáciu zvládli. Tragická nehoda sa stala za areálom letiska, na poli, mimo zastavanej oblasti,“ uviedli organizátori na twitteri.

Okolnosti a príčina nehody sú predmetom vyšetrovania. Polícia uviedla, že lietadlo sa zrútilo v časti Podhrad. Lietadlo narazilo do domu o 15.30 h. Záchranná služba vyslala na miesto tri vozidlá a vrtuľník. Pilot utrpel smrteľné zranenia. Záchranári na mieste ošetrili jednu osobu.

Havarované historické lietadlo je Hawker Hurricane Mk.IV. Lietal v službách britského kráľovského letectva (RAF) počas druhej svetovej vojny. Na výstave v Chebe predstavili posledný letuschopný stroj Mk.IV na svete.

Po nehode organizátori podujatie okamžite ukončili. Väčšina návštevníkov opustila letisko v tichosti, na mieste zostalo niekoľko posledných ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet