Na hlavný obsah

Na Rusmi okupovanom Kryme došlo k viacerým výbuchom

Napadnuté boli údajne vojenské letiská a muničné sklady.

Na Rusmi okupovanom Kryme došlo k viacerým výbuchom
Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Viac ako desať výbuchov rôznej intenzity zaznamenali v utorok (9. 8.) blízko ruskej vojenskej základne Novofedorivka na Rusmi anektovanom ukrajinskom polostrove Krym. Informujú o tom agentúry Reuters a AFP, ktoré sa odvolávajú na miestnych predstaviteľov a svedkov.

K výbuchom došlo približne o 15.30 h miestneho času (14.30 h SELČ). Tri z nich boli podľa svedkov obzvlášť silné.

Príčiny vyšetrujú

Podľa regionálnej vlády sa informácie o tom, čo sa vlastne stalo, spresňujú. Ruský gubernátor Krymu Sergej Aksionov oznámil na sociálnej sieti telegram, že vycestoval na miesto výbuchov.

Nikto sa pri incidente nezranil a nebola poškodená ani letecká technika, informuje agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie ruského ministerstva obrany. Podľa ministerstva sa požiar medzičasom podarilo uhasiť. Príčiny výbuchov vyšetrujú.

Agentúra Reuters cituje informáciu ruskej agentúry TASS, že na miesto vyslali záchranné zložky. Miestni obyvatelia hlásia v oblasti upchaté cesty.

Predošlý mesiac na veliteľstvo ruskej Čiernomorskej flotily v Sevastopole na Kryme zaútočil dron, zranených bolo šesť ľudí. Miestne úrady potom zrušili oslavy Dňa námorníctva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet