Na hlavný obsah

Nezodpovedných turistov museli v Tatrách ratovať záchranári

S agresívnymi turistami majú veľa skúseností.

Nezodpovedných turistov museli v Tatrách ratovať záchranári
Ilustračná fotografia. Foto: RTVS

Traja poľskí turisti si na Chatu pod Rysmi vyniesli vlastný alkohol. Za nocľah však odmietli zaplatiť. V spacích vakoch sa vyspali priamo na turistickom chodníku.

„Prišlo ráno a jeden z nich potreboval ísť na malú potrebu. Ako z toho spacáku vyšiel, tak hneď pod ním bol zráz. Urobil dva kroky, spadol dole a dopadol medzi skaly,“ opisuje situáciu Viktor Beránek, chatár z Chaty pod Rysmi.

Na pomoc prišla vrtuľníková záchranná zdravotná služba, ktorá zraneného turistu previezla do popradskej nemocnice.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Utrpel otvorenú zlomeninu dolnej končatiny, povrchové odreniny po tele a tak isto aj úraz tváre,“ informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air-Transport Europe.

Alkohol dokáže aj banálnu situáciu zmeniť na boj o život. Aj s takými prípadmi sa stretávajú horskí záchranári. Nedávno riešili v spolupráci s políciou správanie agresívnych turistov.

„V súčinnosti s políciou sme vyviezli poriadkovú hliadku na Chatu pri Zelenom plese, kde sa riešil malý incident. Boj o chlieb pri švédskom stole, práve za účasti alkoholu,“ tvrdí Igor Žiak z Horskej záchrannej služby Vysoké Tatry.

S agresívnymi klientmi majú zlé skúsenosti aj na Chate pri Popradskom plese. Prichádzajú bez rezervácií a násilným spôsobom sa dožadujú ubytovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny